Tervetuloa DubActor sivulle!

DubActor mediasovellusformaatti

Olet kenties joskus haaveillut filmitähden urasta. Olisinpa kuten John Wayne…tai James Bond…tai Marilyn Monroe. Mutta niinhän voitkin antamalla suosikkinäyttelijällesi vain äänesi. Pidemmälle edetessäsi voit imitoida suosikkejasi myös eleillä ja ilmeillä, jopa opetella näyttelemistä eri rooleissa.

DubActor –konseptiin pohjaavien sovellusten tarkoitus on rohkaista ja valmentaa ihmisiä esiintymään --- ilmaisemaan itseään esintymällä suurellekin yleisölle --- Formaatti-konsepti toimii pitkälti samalla periaatteella kuin Karaoke mutta laajennettuna näyttelemiseen ja muuhun esiintymiseen.

DubActor -nimi muodostuu kahdesta sanasta; Dub = Dubbaus ja Actor= Näyttelijä

TEKNIIKKA: Soveltamisessa hyödynnetään maailmanlaajuista tieto- ja mediaverkkoa, tietokoneavusteisuutta, dynamisia 3D ratkaisuja, pelillisyyttä , pelituotannon ja virtuaalitodellisuutta tuottavaa tekniikkaa.

Jälkiäänitys eli dubbaus tarkoittaa elokuvissa ja televisiosarjoissa ääniraidan äänittämistä jälkikäteen. Jälkiäänitystä käytetään usein käännettäessä elokuvan ääniraitaa toiselle kielelle. Mikäli kuvauksessa nauhoitettu ääniraita on heikkolaatuinen, jälkiäänityksellä voidaan myös luoda uusi ääniraita.

Sana dubbaus tulee englannin kielen sanasta dub, joka puolestaan on lyhenne sanasta double ’sijaisnäyttelijä’.


 

Linkki (wikipedia): JÄLKIÄÄNITYS 


Copyright 2015, Pasi Heikkinen & Matti Pyykkönen