Kickbox

Adobe Kickbox


Huom: Tämä sivu on käännetty suomeksi, pyrkien sisällyttämään Adoben alkuperäisen englanninkielisen viestin sanoman mahdollisimman tarkasti saman muotoisena


Best-Innovation-Program_sml

 • Tämä Adoben VP of Creativity: n Mark Randallin keynote puheenvuorovideo menee yksityiskohtaisemmin Kickbox esimerkkeihin:


Mikä on kickbox?

Kickbox on uusi innovaatioprosessi, jonka Adobe on kehittänyt omaan käyttöönsä ja avoimen lähteen lisenssille (open source), jotta kaikki voivat käyttää sitä. Se on sekä prosessi yksilöille että järjestelmä tämän prosessin käyttöönottamiseksi organisaation laajuisesti. Se on suunniteltu lisäämään innovaattorien tehokkuutta, nopeuttamaan innovaatioiden jalostumista ja parantamaan mitattavissa olevia innovaatiotuloksia. Se voi myös optimoida innovaatioinvestointeja vähentämällä kustannuksia perinteisiin lähestymistapoihin verrattuna.


Kenelle Kickbox on tarkoitettu?

Kickbox on suunniteltu sekä yksittäisille keksijöille että organisaatioille. Henkilöt voivat käyttää tätä menettelytapaa itse läpi Kickbox-prosessin, ja organisaatiot voivat ottaa Kickbox-prosessin käyttöön työntekijöilleen laajemmassa mittakaavassa.


Mitä KIckbox tekee?

Adobe Kickbox tarjoaa toiminnallisen prosessin uusien mahdollisuuksien löytämiseksi, asiakkaiden sitoutumisen vahvistamiseksi ja uuden liiketoimintapotentiaalin arvioimiseksi. Se sisältää työkaluja, jotka auttavat uudistajia määrittelemään, tarkentamaan, validoimaan ja kehittämään ideansa.


Kickbox auttaa uudistajia

 • Olemaan tehokkaampi ja omaamaan enemmän vaikutuksia
 • Rakentamaan arvokkaita elämätaitoja ja kokemuksia (esimerkiksi ideointi, erilainen ajattelutapa ja yrityksen perustaminen)
 • Lisäämään työtyytyväisyyttä ja sitoutumista (kuten osallistujien arviointitulokset osoittavat)
 • Löytämään (tai löytämään uudelleen) heidän intohimonsa ilahduttaa asiakkaita

Kickbox auttaa organisaatioita

 • Kasvattamaan innovaatioiden määrää, laatua ja nopeutta koko organisaatiossa
 • Vahvistaa nykyisiä innovaattoreita olemaan entistä tehokkaampia ja sitoutuneempia
 • Tunnistamaan ja aktivoimaan piilevät innovaattorit (jotka eivät ehkä tiedä olevansa innovaattoreita)
 • Edistämään innovaatiokulttuuria ja houkuttelemaan innovaattoreita organisaatioon

Jeremy Dann, apulaisprofessori USC Marshall School of Businessista, kirjoitti tapaustutkimuksen Adobe Kickboxista ja sanoi;

Olen työskennellyt konsultoinnin, opetuksen ja kirjoittamisen välillä noin kolmen kymmenen yrityksen innovaatio-ohjelmien parissa, mutta tämä on avoimin, silti kattava työntekijän innovaatiokyvykkyyden mobilisointi, jonka olen koskaan tavannut.


 • Tämä neljän minuutin katsausvideo antaa sinulle tarkemman kuvan Kickboxista:


Mitä Kickbox maksaa?

Voit ladata ja käyttää Kickboxia ilmaiseksi, koska Adobe tekee Kickboxista levitettävän Creative Commons, share-alike, -oikeuslisenssin nojalla. Katso lisätietoja latauspaketin lisenssistä.


Mikä on tarina Kickbox taustalla?

Kickbox kehitettiin Adobessa jalostamalla sitä 30 vuoden menestyksekkäiden innovaatiotoiminnan kokemuksella. Halusimme antaa yksittäisille työntekijöille mahdollisuuden seurata heidän vaistojaan esiin nousevista mahdollisuuksista, joten loimme innovaatio -in-a-box -paketin. Jokainen punainen laatikko (red box) sisältää kaiken mitä ajattelemme yritysinnovaattorin tarvitsevan, mukaan lukien:

 • Money – Raha. Jokainen red box sisältää ennakkomaksuna 1 000 dollarin luottokortin. Innovaattorit käyttävät näitä varoja ideansa validointiin.
 • Instructions – Ohjeet. Kickbox sisältää pikaohjekortit, jotka kuvaavat red box:n kuutta tasoa. Jokainen kortti sisältää tarkistuslistan toimista, jotka innovoijien on suoritettava siirtyäkseen seuraavalle tasolle.
 • Other innovation tools – Muut innovaatiovälineet. Niihin kuuluvat tuloskortit (scorecards), kehykset (frameworks), harjoitukset (exercises ja muu materiaali, jota käytetään ideoiden kehittämiseen.
 • Caffeine and sugar – Kofeiini ja sokeri. Jokainen red box  sisältää Starbucks-lahjakortin ja karkkipatukan, koska me kaikki tiedämme, että kaksi neljästä suurimmasta innovaattoreiden ruokaryhmästä on kofeiini ja sokeri!

Tähän mennessä olemme jakanneet yli 1000 red box:ia Adoben työntekijöille ympäri maailmaa. Jos haluat kiihdyttää organisaatiosi innovaatioita, Kickbox saattaa auttaa.

Best-Innovation-Program_sml


KICKBOX.ORG – KICKBOX FOUNDATION

Kickbox.org

Kickbox on metodologia työntekijöiden innovaatiotoiminnan aktivoimiseksi ja arvokkaiden liiketoimintatapausten luomiseksi yritykselle.

Metodologian keksi Adobe, edelleen muotoili Swisscom, ja sitä on mukautettu ja toteutettu tuhansissa yrityksissä.

Kickbox-säätiö tarjoaa tilan Adoben ja Swisscomin jalostaman Kickboxin avoimen lähdekoodin materiaalin jakamiseen ja mahdollisuuden vaihtaa ajatuksia muiden Kickbox-ammattilaisten kanssa.

Mikä on Kickbox-säätiö?

’Avoimella lähteellä’ oli aina tärkeä rooli kickbox-maailmassa. Adobe ja Swisscom ovat avoimesti hankkineet Kickbox-ohjelmiensa arvokkaita osia.

Syynä siihen, että molemmat organisaatiot antoivat jonkin verran materiaalia Kickbox-säätiölle, on se, että kaikkien tulee pystyä validoimaan omia ideoitaan. Kaikkien olisi voitava testata liiketoimintaideat – riippumattomia, jos olet opiskelija, konsultti, johtaja tai innovaatio guru. Lisäksi jokainen yritysjohtaja voi saada materiaalin hallussaan ja arvioida sitä, käyttää sitä oman yrityksen innovaatio-ohjelmaansa tai ottaa yhteyttä materiaalin takana oleviin ihmisiin.

Tästä syystä Adobe ja Swisscom jakoivat osan materiaalistaan. Jos olet kiinnostunut aktiivisesta vaihdosta monien muiden Kickbox-harjoittajien kanssa, liity Slack Channel -tapahtumaan.


Palvelut


contact: Matti Pyykkönen ©2022 DigiTILA

Digitila Ventures Oy
Y-tunnus: 3314664-7